Cresterea pastravului implică asigurarea unor condiții optime în ceea ce privește apa, hrana și mediul de viață. Iată câteva aspecte importante de care tinem cont la ferma piscicola a complexului Acom:

  1. Temperatura apei: Pastravul prosperă în ape reci, cu temperaturi cuprinse între 10°C și 18°C. Temperaturile prea ridicate pot stresa peștele, iar cele prea scăzute pot încetini metabolismul său. Asigură un sistem de răcire sau încălzire a apei, dacă este necesar, pentru a menține temperatura în intervalul optim.
  1. Calitatea apei: Apa utilizată pentru creșterea pastravului trebuie să fie curată și să aibă o oxigenare adecvată. Este important să monitorizezi nivelul de oxigen dizolvat și să te asiguri că este suficient pentru nevoile peștilor. De asemenea, asigură-te că apa nu conține substanțe chimice sau poluanți care ar putea afecta sănătatea pastravilor.
  2. Sistemul de filtrare: Instalează un sistem de filtrare eficient pentru a menține calitatea apei. Filtrul ar trebui să elimine particulele de murdărie, deșeurile și alte impurități care ar putea afecta apa.
  3. Sistemul de iluminare: Pastravul are nevoie de un ciclu regulat de lumină și întuneric. Asigură-te că există o iluminare adecvată în timpul zilei și o perioadă de întuneric noaptea.
  4. Hrană: Oferă o dietă adecvată pastravilor tăi. Aceasta poate include hrana comercială pentru pești, precum fulgii sau granulele speciale pentru pastrav, sau hrana vie, cum ar fi râmele sau larvele de insecte. Asigură-te că hrana este echilibrată și oferă peștilor suficiente nutrienți pentru creștere și dezvoltare sănătoasă.
  5. Dimensiunea și densitatea apei: Asigură-te că ai suficient spațiu pentru pastravi în sistemul tău. Evită supraaglomerarea și asigură o zonă de înot adecvată pentru fiecare pește.
  6. Monitorizarea și managementul: Monitorizează constant parametrii apei, cum ar fi temperatura, nivelul de oxigen și pH-ul. Fii atent la semnele de boală sau stres în rândul pastravilor și ia măsuri corespunzătoare dacă apar probleme. Efectuează schimbări parțiale de apă în mod regulat pentru a menține calitatea apei.